kurv_blaagul (4K)
rff_symbol (1K)
Støttet av Rådet for
folkemusikk og folkedans


norsk-kulturrad-logo (5K)
Støttet av Norsk Kulturråd

barfotjenta_tekst_rod (1K)

Anmeldelser

Vart, vakkert, verdig.

– "Barfotjentene" er en egen sjanger (ØB)

 

Sitater

"Barfotjentenes jul er en rørende og opplysende forestilling fra en tid de fleste kan lite om, om de fattige svenske jentene som vandret til Norge for å søke arbeid.
Min oldemor var en barfotjente fra Sâffle, og jeg føler at jeg blir kjent med henne gjennom forestillingen. Jeg kjenner også stolthet på vegne av en ung jente som hadde så mye mot!
Jeg har sett forestillingen tre ganger, og jeg ønsker at det blir en tradisjon for meg i en hektisk førjulstid. Det er en annerledes måte å møte advent på, det gir tid til ettertanke og ro.
Tone Holte dramatiserer fem ulike kvinner med stor innlevelse, og hennes musikere spiller og synger de vakre svenske juletonene.
Jeg gleder meg til neste gang jeg skal høre dem!"

Nina Ullnæss, Askim

"Du har funnet en fin nisje i din uttrykksform, som jeg alltid har syntes om. Hvis jeg , i grunnskolen, hadde fått levendiggjort historiske hendelser på denne måten, hadde jeg fått lyst å lære mer historie."
Evy Nygaard Ernsteen, artist, tidligere kulturskolerektor i Oppegård kommune

kurv_gronn1 (8K)

«Hele stemningen og musikken var så vakker at en eller annen tåre dukka opp. Tror det var flere enn meg som opplevde det samme «
Anette Langsrud, Nesodden

«Det var en fin forestilling med god balanse mellom kvinner vi aldri har sett, og kvinner vi aldri har tenkt på. De usette satte sine spor mellom sine egne. Hos de kjente, som fikk sitt navn på kartet, har bakgrunnen falt i skygge. Musikken var nydelig, den traff meg i hjertet! Er imponert over hva dere har samlet av kostymer og rekvisitter, de kler forestillingen. Samtidig, er jeg glad dette er ordets teater. Teater kan aldri bli film. I teateret må tilskuerne finne seg i å være med å skape. Det blir godt teater når det ytre ikke skygger for det indre. Hos dere får ordet leve, og det er godt! «
Arne Andersen, museumsansatt, Strømmen

«Gratulerer med en veldig varm og profesjonell forestilling. Du/dere er virkelig imponerende. Jeg koste meg skikkelig!
Felemusikken var topp!»

Ragnar Dahl, Oppegård

«Ja, det var en meget vellykket forestilling. Trampeklapp + fullt hus var velfortjent.»
Anne Karin Hesselberg, Frogn

kurv_rod_bla (6K)

«Som den jule- og adventsentusiasten jeg er nøt jeg hvert sekund av forestillingen i går. Dere klarte å fange oss inn så vi var der i julestuen med dere, de flotte kvinnene dine og den nydelige folkemusikken. Kvinnene dine var varme, glade og troverdig. Jeg ble inspirert og motivert av dem. Det gjorde veldig godt å sitte der og få ta imot alt sammen.»
Elisabeth Bjerke, Oppegård

«Takk for en strålende forestilling i går! Du spilte så godt og overbevisende, Tone og musikerne satte prikken overi-en. Det var en helstøpt forestilling som vi var glad vi fikk med oss!»
Ellen Brandt Johannessen, Oppegård

«Flott forestilling i Kolben i kveld. Du gjør en god jobb ved å trekke fram vår nære historie.»
Knut Repstad, Ski Historielag

«Ja, dette var virkelig bra! Du er dyktig - og har flotte folk med deg:-) Det var tydelig at fullsatt sal syns det samme!»
Tom Egil Svenning, Oppegård