Medvirkende i Barfotjentenes jul

Aktører fra både Norge og Sverige

Forestillingen fremstår som "ekte", både i kraft av at skuespillerne spiller akustisk folkemusikk som en integrert del av fortellingen, men også på grunn av sammensetningen av ensemblet.

Aktørene bor alle i Norge, men to har flyttet hit fra Sverige: Elisabet Olhans og Agneta Holmer Mæland er begge fra Dalarna i Sverige.

Alle aktører har i flere år jobbet profesjonelt med prosjekter knyttet til norsk og svensk folkemusikk. Vi bor alle i ulike kommuner i Follo. Vi representerer ingen spesiell organisasjon eller "bevegelse". Grunnen til at vi har valgt å gjøre dette prosjektet sammen ,er tematikken og felles interesse i folkemusikk og folkelige tradisjoner i området vi bor i. Vi ser hvordan historien i de grensenære områdene i Sverige, i Østfold, i Follo og Oslo er vevet sammen og påvirket av hvordan menneskene har vandret og hatt kontakt med hverandre i dette området.

Dette har gitt inspirasjon til dette felles prosjektet.

Kjerringrokk

De har alle tre vokst opp med folkemusikk. De spiller gjennom "Kjerringrokk" en viktig rolle for å sette fokus på folkemusikk. Bl. a. gjennom en rekke skolekonserter.

Marianne Tomasgård, Eliabet Olhans og Agneta Holmer Mæland har arbeidet sammen i gruppa Kjerringrokk i 5 år, bl. a med forestillingen "Kjerringrokk, felegnikk og blågress", som turnerte Oslo-skolene gjennom denn kulturelle skolesekken våren 2008.

Les omtale i Østlandets blad.

[Kjerringrokk]
Foto: John Vedde.

Tone Holte

[Tone Holte]

Tone jobber som skuespiller, forteller,sanger og forfatter. Hun har mottatt støtte fra Norsk Kulturråd som manusforfatter av flere historiske skuespill og gjestet Festsspillene i Bergen 2007 med forestillingen "Kråkamål". Hun var aktør, intitativtaker, manusforfatter og deltok i prosjektledelsen i folkemusikalen "Barfotjenta" i 2005 og jobber fortsatt med dette tema på ulike vis.
Se Tones nettside.

Agneta Holmer Mæland

[Agneta Holmer Mæland]

Agneta er fiolinist utdannet i Oslo ved Norges Musikkhøgskole. Hun har vært landsdelsmusiker i Nord-Norge og har erfaring fra flere profesjonelle orkestre. Nå arbeider hun som pedagog ved Kulturskolen i Ski kommune. Har sammen med Marianne og Elisabet dannet folkemusikktrioen "Kjerringrokk", som blant annet turnerer på skoler gjennom Den kulturelle skolesekken.

Agneta kommer fra Dalarne, Sverige, og innehar den svenske folkemusikkutmerkelsen Zornmärket.

Elisabet Olhans

[Elisabet Olhans]

Elisabet er bratsjist utdannet i Oslo ved Norges Musikkhøgskole. Hun har spilt i både Kringkastingsorkesteret og orkesteret til Den norske Opera. Hun arbeider nå som freelancemusiker og fiolin- og bratsjlærer ved Kulturskolen i Ås. Har sammen med Marianne og Agneta dannet folkemusikktrioen "Kjerringrokk", som blant annet turnerer på skoler gjennom Den kulturelle skolesekken.

Elisabet er oppvokst i et folkemusikk-miljø i Dalarne i Sverige.

Marianne Tomasgård

[Marianne Tomasgård]

"Honndalstausa" Marianne Tomasgård er fra Nannestad men har sine folkemusikalske røtter fra Hornindal i Nordfjord. Hun har medvirket på flere CD'er som felespiller, er spelemannsprisnominert og har turnert for Rikskonsertene. Marianne har sin musikkutdanning fra University of Texas, Houston. Nå jobber Marianne i Kulturskolen i Enebakk. Marianne har sammen med Agneta og Elisabet dannet folkemusikktrioen "Kjerringrokk", som blant annet turnerer på skoler gjennom Den kulturelle skolesekken.

Foto: John Vedde.

Regissør

Per Arne Øiestad har regien i "Barfotjentenes jul".

Han har vært frilance regissør siden 1996. Han har årelang erfaring som teaterlærer ved Ski videregående skole og er nå avdelingsleder for Dramalinjen ved Hartvig Nissen skole i Oslo. Han var med å skrive de nye læreplanene i DRAMA for videregående skole (Kunnskapsløftet)og er medforfatter av flere lærebøker i drama.

[Per Arne Øiestad]
Per Arne Øiestad. Foto: Tone Holte.